Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ

Μετά τις προτάσεις μας αυτές πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις για το ακαδημαικό έτος 2012-2013: Μείωση 20% στα δίδακτρα όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του τμήματός μας και για το φετινό έτος. Όσον αφορά στις απαλλαγές, αποφάσισαν οι καθηγητές να μη δοθεί καμία απαλλαγή για το φετινό έτος, γεγονός που θεωρούμε πολύ άδικο, ιδιαίτερα κάτω από τις πολύ άσχημες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε και ενώ πέρσι είχαμε πετύχει ως σύλλογος μια πολύ σημαντική εξέλιξη όσον αφορά στις απαλλαγές που ανακούφισε πολλούς συναδέλφους μας ανέργους. Τέλος δε λήφθηκε υπόψιν η θέση μας σχετικά με την προκαταβολή που δίνεται από τους νεοεισακτέους για την εγγραφή τους στο τμήμα.Χωρίς να τους ήταν γνωστό από την προκήρυξη και 4 μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους ανακοινώνεται πως για να εγγραφούν στο μεταπτυχιακό πρέπει να καταθέσουν 600euro.Απαράδεκτο.Πού είναι η κατανόηση και η ευαισθησία που πρέπει να δείχνει το δημόσιο Πανεπιστήμιο άραγε; Σε Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μετά την έναρξη των μαθημάτων, σας περιμένουμε όλους να συζητήσουμε διεξοδικά για όλα τα παραπάνω και για άλλα σημαντικά θέματα.

1 σχόλιο:

Tsikitsanga είπε...

Είναι απίστευτο να αρνούνται τις απαλλαγές για φέτος που η "κρίση" έχει πλήξει ακόμη περισσότερους και σε μεγαλύτερο βαθμό. Εκτίμω ιδιαίτερα τις προσπάθειες του Συλλόγου και ελπίζω να είμαστε περισσότεροι στις Συνελεύσεις, αλλά θεωρώ ότι θα είναι αποτυχία να μην υπάρξουν έστω και ελάχιστες απαλλαγές διδάκτρων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού.
Εξαιρετικά απάραδεκτη και η "τακτική" αιφνιδιασμού των πρωτοετών με τα 600 Ευρω. Αναμένουμε νεότερα από τις δύσκολες και επίμονες δράσεις σας.