Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. των καθηγητών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/1/2012, σας γνωρίζουμε ότι η πρόταση του Δ.Σ. του συλλόγου των μεταπτυχιακών φοιτητών για μείωση των διδάκτρων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 έγινε δεκτή. Συγκεκριμένα τα δίδακτρα θα μειωθούν κατά 20% επί του αρχικού ποσού, δηλαδή από 600euro θα καταβάλλονται τα 480euro το εξάμηνο για όλα τα μεταπτυχιακά του Π.Τ.Δ.Ε.
Όσον αφορά το μεταπτυχιακό της εκπαιδευτικής τεχνολογίας σε σύμπραξη με το Τ.Ε.Ι., περιμένουμε λίγο ακόμα και ευελπιστούμε να υπάρξει και εκεί η ίδια εξέλιξη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη μονο 20 ευρω καταδεχτηκαν να κοψουν; αφου ετσι κ ιαλλιως απ οπερυσι ειχε μειωθει στα 500ευρω το εξαμηνο...συμπασχουν ειλικρινα μαζι με τους φοιτητες οι αξιοτιμοι καθηγητες μας...συγκινηθηκα..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου,αν δει κανείς,ότι στην φιλοσοφική αντίστοιχα τα μεταπτυχιακά έχουν κόστος 800€ ή και αλλού πολύ περισσότερο,κι ότι εμείς εδώ από 600€ πληρώνουμε 500€ και τώρα 480€,ε τότε είμαστε προνομιούχοι.
Ποσώς μάλλον που εν γνώση μας,αφού και ή προκήρυξή το έλεγε,ξέραμε ορό τα δίδακτρα ήταν 600€.
Αφού λαμβάνεται υπόψη και η ανεργία και σε μας μειώνονται,ας είμαστε ευχαριστημένοι και μ.αυτά.
ΑΝΏΝΥΜΟΣ ΈΛΛΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε έλληνα, καλημέρα!
Μου αρέσει η λογική σου του τύπου "Ας μην είμαστε κ πλεονέκτες" γιατί κ εγώ κ οι άλλοι φαντάζομαι θέλουμε να είμαστε θετικοί άνθρωποι κ να μη σκοτεινιάζουμε την καθημερινότητά μας.Κ πραγματικά κ το "Δόξα τω Θεώ" καλό μόνο κάνει.
Ωστόσο, δεν με βρίσκεις σύμφωνη σε τίποτα άλλο. Το επιχείρημα ότι άλλα μεταπτυχιακά είναι πιο ακριβά κ ότι εμείς πρέπει να λέμε "κ μη χειρότερα" δεν έχει λογική.
Από μόνη της αυτή η πληροφορία δεν λέει τίποτα. Δεν γνωρίζουμε τι προσφέρει, ευκαιρίες, προώθηση κτλ.
Προφανώς κ γνωρίζαμε το ποσό που πρέπει να καταβληθεί αλλά δεν γνωρίζαμε ότι ο μισθός μας (όσοι τον έχουμε ακόμη) θα μειωθεί στο μισό. Αφήνω τις έκτακτες εισφορές που είναι πλέον τακτικές κ εξαφάνισαν κ το τελευταίο σεντ των οικονομιών μας.
Κανένας δεν περίμενε ότι θα μείνουν σε μια οικογένεια όλοι άνεργοι ούτε η σύνταξη των πατεράδων μας(μεταξύ των άλλων) θα είναι 300-500 Ε.
Κ αυτοί που ήλπιζαν σε μεγαλύτερη μείωση δεν είναι συστηματικά κακοπληρωτές αλλά μέχρι πρόσφατα αξιοπρεπείς "νοικοκύρηδες".
Δεν συνεχίζω για να μη νομίζεις ότι λαϊκίζω αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς.
Τα δίδακτρα των 600Ε έχουν μείνει από μια εποχή που το χρήμα είχε άλλη αξία κ που μάλλον έχει περάσει ανεπιστρεπτί.Κ αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Οχι, δηλαδή, μείωση αλλά εξαρχής άλλα δίδακτρα.
Άλλωστε, μεταξύ μας πάντα, στο σύνολό του το μεταπτυχιακό δίνει μια απογοήτευση κ αυτό μας κάνει να δυσανασχετούμε σχετικά με το οικονομικό. Είσαι πολύ ευχαριστημένος για το πλήθος και την ποιότητα της γνώσης που αποκτάς? Έχεις πάρει πολλά συγγράμματα δωρεάν? Γνωρίζεις ότι πάρα πολλοί πρέπει να κυνηγήσουν με την καραμπίνα τον επιβλέποντα καθηγητή της διπλωματικής τους για να συνεργαστούν? Εχεις δει ποτέ τα ποσοστά ανα κατεύθυνση για το πόσοι παίρνουν έγκαιρα πτυχίο? Κ πιστεψέ με δεν είναι όλοι αυτοί αμελείς φοιτητές.
Υπάρχουν, φυσικά, λαμπρές προσωπικότητες κ συνεργάσιμοι καθηγητές κ για αυτό δεν θα ήθελα να το γενικεύσω. Αλλά είναι κ αυτά μια αλήθεια που δεν γνωρίζω γιατί την κουκουλώνουμε. Κ φυσικά γιατί δεν θίγει κ αυτά τα θέματα ο σύλλογος? Ή αν το έχει κάνει γιατί δεν το γνωρίζουμε?
Τα μόνα καλά νέα, αν θέλεις τη γνώμη μου, είναι ότι ευτυχώς έχουμε μια γραμματεία που δεν απαιτεί τα χρήματα με την εγγραφή κ ότι γενικά είναι ευέλικτοι στο να σε περιμένουν μέχρι να αποπληρώσεις χωρίς να σε διαγράψουν.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι σε όλα συμφωνούμε..
Άλλά η γραμμή των διδάκτρων καθορίζεται από πιο ψηλά από ότι το συμβούλιο των καθηγητων μπορεί να ορίσει...
Δεν είναι δουλειά του αυτή κι άρα δεν μπορούμε να του ζητάμε κάτι για όσα δεν έχει αρμοδιότητές...
Κατά τα λοιπά καλά μίλησές για όλα...

ΑΝΏΝΥΜΟΣ ΈΛΛΗΝ