Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Μεταπτυχιακών φοιτητών του Π.Τ.Δ.Ε. συνεδρίασε την Τρίτη και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η 2η Γενική συνέλευση μεταπτυχιακών φοιτητών την Τρίτη 24/1/2012 και ώρα 5.00 στο ΜαΝΧ (Μεγάλο Αμφιθέατρο) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ναυαρίνου 13Α με θέματα:
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για τις αποφάσεις που θα παρθούν και γιατί μόνο συλλογικά μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα των σπουδών μας και να πετύχουμε περισσότερα.

18 σχόλια:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους συνάδελφους....
Σε συζήτηση που είχαμε με συνάδελφο από την κατεύθυνση του φυσικού η μείωση που πέτυχαν λόγω και εργαστηρίων ήταν 30%
Και πληρώνουν εν τέλει 350€.......
Η μείωση γίνεται δηλ από τα 500€.!!!!!!
Οι υπόλοιποι γιατί μείωση 20% από το ΑΡΧΙΚΌ ΠΟΣΌ ΤΩΝ 600€??
Σαφώς θα υπάρχει μία εύλογη απάντηση που αδυνατώ εγώ ο ταπεινός να την συλλάβω.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ανώνυμος είπε...

Φιλόλογε Ερμή καλημέρα!
Δεν είσαι ο μόνος που δεν μπορείς να συλλάβεις το παράλογο με τις μειώσεις.
Θα βρεις τα σχολιά μας στο:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι καλησπέρα.


Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής.
Η οποιαδήποτε αλλαγή συζητάμε και επιτυγχάνουμε αντιστοιχεί στο αρχικό ποσό των 1.200Ε ανά ακαδημαϊκό Έτος. Πάντα θα συζητάμε για τα Δίδακτρα της χρονιάς που διανύουμε και όχι και για τα δύο χρόνια που διαρκεί η φοίτηση μας.

Με βάση τον αρχικό Κανονισμό λειτουργίας του μεταπτυχιακού τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 600Ε το εξάμηνο. Οπότε η κάθε απόφαση που λαμβάνεται αφορά για τα Δίδακτρα ενός Έτους.

Συγκεκριμένα για τους Φυσικούς (αυτούς που πληρούν το κριτήριο των Εργαστηρίων) η μείωση γίνεται επί του αρχικού ποσού που προβλέπει ο Κανονισμός. 1.200Ε – 30%. Ουσιαστικά οι Φυσικοί κερδίζουν 10% παραπάνω από τους άλλους φοιτητές διότι πραγματοποιούν 2 ή περισσότερα Εργαστήρια σε εβδομαδιαία βάση.


Από το Δ.Σ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους!
Είμαι στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού και με χαρά ειδα οτι εχουμε γενική συνέλευση, μπορώ όμως να μάθω πως νομιμοποιείται το Δ.Σ. να καλεί σε Γενική Συνέλευση μέρα και ώρα που όλα τα μεταπτυχιακά του πρώτους εξαμήνου έχουν μάθημα και μάλιστα τη στιγμή που οι παρακολουθήσεις είναι υποχρεωτικές;;Πως ακριβώς κρίνεται απαραίτητη η παρουσία μας όταν αυτή αποκλείεται λόγω αντικειμενικών συνθηκών;Βάσει μιας γρήγορης ματιάς στο πρόγραμμα θα μπορούσε να γίνει Πέμπτη ή Παρασκευή όταν έχουν λιγότεροι μάθημα και ώρα 8 για να μπορούν να έρθουν οι περισσότεροι.Παρακαλώ να μεταφερθεί η πρόταση μου και περιμένω απάντηση.Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!
Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια και έχω μια σημαντική απορία : πως είναι δυνατόν να ανακοινώνεται γενική συνέλευση ώρα την οποία σχεδόν όλοι έχουν μάθημα...μάλλον το δ.σ. αποφάσισε σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα πότε μπορεί να γίνει γ.σ. και όχι σύμφωνα με τις διαθεσιμότητες των φοιτητών. Τέλος, θεωρώ πως τα ζητήματα και τα προβλήματα που μας απασχολούν ή μαλλον πρέπει να μας απασχολούν είναι πάρα πολλά, γι'αυτό είναι καλό να συμβάλλουμε όλοι και όλες στον εκδημοκρατισμό και την ενεργοποίηση του συλλόγου. Ευχαριστώ! υ.γ. ελπίζω η επόμενη συνέλευση να γίνει ΑΜΕΣΑ και ΩΡΑ που να μπορούν όλοι και όλες να είμαστε εκεί!

George Vasilopoulos είπε...

Στο σχόλιο του ο "Φιλόλογος Ερμής" κάνει μια ερώτηση σχετικά με την έκπτωση. Ρωτά ξεκάθαρα για ποιό λόγο εμείς έχουμε έκπτωση επί των 600Ε, ενώ οι Φυσικοί έχουν έκπτωση στην ήδη μειωμένη τιμή των 500Ε. Δηλαδή έχουν έκπτωση επί της έκπτωσης.
Η απάντηση που δίνεται από κάποιον (που προφανώς είναι του Δ.Σ., αφού έτσι υπογράφει) αφορά στο γιατί οι φυσικοί έχουν 30% έκπτωση, ενώ εμείς οι υπόλοιποι 20%. Η απάντησή σας, ως Σύλλογος, εμένα δεν με καλύπτει. Αν μπορείτε, απαντήστε με μεγαλύτερη προσοχή στο ερώτημα του "Φιλόλογος Ερμής".
Να αναφέρω επίσης, ότι 600-30% = 420, και 500-30% = 350. Άρα η φράση σας "η μείωση γίνεται επί του αρχικού ποσού που προβλέπει ο Κανονισμός. 1.200Ε – 30%" είναι τουλάχιστον παραπλανητική.. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Φυσικοί έχουν έκπτωση 30% επί του μειωμένου ποσού των 500Ε. Γιατί λοιπόν, συμβαίνει αυτό ;
Και για να γίνω ακόμα πιο σαφής. Δεν διεκδικώ με το ερώτημά μου μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης, από 20% σε 30% όπως έχουν οι Φυσικοί λόγω εργαστηρίων όπως λέτε, διεκδικώ όμως μείωση επί ίσοις όροις, δηλαδή επί του ίδιου ποσού (των 500Ε).

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ είπε...

Αυτά ακριβώς εννοούσα και ρώτησα....
Ευχαριστώ συνάδελφε
Τσικιτσάγκα....

Ανώνυμος είπε...

kala eseis oi prwtoetois (mallon) se alli syneleysi pigate...

eipwthike ksekathara
1200-30%=840 E

sto deytero etos mallon tha ginete pio ''epistimones'' meta apo ta mathimata toy dimakou...

George Vasilopoulos είπε...

Θεωρώ περισσότερο δεοντολογικό να μην υποτιμούμε ο ένας τον άλλο, με τα σχόλιά μας.. Μερικοί από τους συναδέλφους προτίμησαν να πάνε στα μαθήματα τους, που είναι υποχρεωτικά και δεν ενημερώθηκαν για το τί έγινε εκεί. Ίσως αν παρακολουθούμε τις συνελεύσεις που γίνονται σε μέρες και ώρες που υπάρχουν μαθήματα, να "καταφέρουμε" να γίνουμε "επιστήμονες" του δικού σου επιπέδου!
Και αν ειπώθηκε κάτι τέτοιο για την μείωση των 30% στην συνέλευση, αυτή είναι απάντηση στο ερώτημά μου; Δεν είναι δυαντόν εσείς οι "παλαιότεροι" να μην μπορείτε να διακρίνετε την ερώτηση από την διαπίστωση..
Επίσης, απορώ γιατί ο "διαχειριστής" της σελίδας, ενώ έχει χρόνο να αναρτεί κείμενα και να κάνει όλες τις λειτουργίες του blog, δεν έχει τον χρόνο να απαντήσει στην ερώτηση μου, μετά απο τόσες μέρες.
Υποτίθεται ότι είναι ένα blog ενημέρωσης. Εκτός του ότι δεν έχουν αναρτηθεί οι αποφάσεις της Συνέλευσης μετα από 5 μέρες, δεν παίρνουμε και απαντήσεις στις (προφανώς άνευ ουσίας) ερωτήσεις μας.
Θα παρακαλούσα να μου απαντήσετε, εκτος κι αν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια (εμείς οι πρωτοετείς), να εξαντληθούν οι προθεσμίες και μετά να μας απαντήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ tsikitsanga πολλές φορές δεν παίρνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που υποβάλουμε μέσα στις ίδιες τις συνελεύσεις....τα προσπερνάμε "εντέχνως" και τελείωσε το θέμα. Περιμένεις να πάρεις απάντηση μέσα από ένα blog;; O καθένας, και περισσότερο αν έδωσε το παρόν στη συνέλευση, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ???? ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ?????????

Admin είπε...

1200-30%=840 E για τους φυσικούς το έτος. Ήμασταν τελείως ξεκάθαροι στην απάντησή μας.
Όσον αφορά στον ανώνυμο, σε όσους παρευρεθήκατε στη συνέλευση δώσαμε ξεκάθαρες απαντήσεις,όσοι έκαναν ερωτήσεις βέβαια. Γι αυτούς που δεν έκαναν δεν μπορούσαμε να δώσουμε απαντηση, εκτός αν θέλετε από μας να μαντεύουμε τα όσα θέλετε να εκφράσετε..

Admin είπε...

Ολόκληρη την εβδομάδα γίνονται μαθήματα, σαββατοκύριακα δεν μπορούνε να κάνουνε γενικές συνελεύσεις, επιλέγουμε ώρες όπως 5-5.30 ώστε να εξυπηρετηθούν και όσοι έχουν μάθημα στις 3,οο και όσοι έχουν στις 6.οο... Και μην κοροιδευόμαστε, όποιος θέλει να έρθει μπορεί να έρθει έστω και για μισή ώρα...Οι καθηγητές σας θα είναι επιεικής μαζί σας αν καθυστερήσετε λίγο λόγω παρακολούθησης γενικής συνέλευσης, ας μην κρυβόμαστε πίσω από τέτοιες τυπικότητες για να αποποιηθούμε των ευθυνών μας και απλά μόνο να κρίνουμε. Σας περιμένουμε την Πέμπτη.

George Vasilopoulos είπε...

Από καθηγητή ενημερωθήκαμε, πριν 2 βδομάδες(για άσχετο λόγο), ότι από την Γραμματεία του ΜΠΣ έχει αφεθεί ελεύθερη μαθημάτων η Παρασκευή για να μπορούν να γίνονται αναπληρώσεις. Σύμφωνα με το παραπάνω, θα μπορούσε να γίνει Παρασκευή. Δεν θέλω να πώ εγώ πότε θα γίνει ή πότε με βολεύει, αλλά αν ισχύει αυτό της Παρασκευής τότε αλλάζει το άτομο πίσω από το δάχτυλο.
Γνωρίζω πόσο κάνει το -30%, εγω το έγραψα πιο πάνω. Η ερώτησή μου είναι διαφορετική και δεν με καλύπτετε. Αλλά θα ομολογήσω την παραίτησή μου από την διεκδίκηση απάντησης !!! Δεν πρόκειται να απαντήσετε!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις από εσάς, αναφέρομαι σε ερωτήσεις που τέθηκαν από μεταπτυχιακούς φοιτητές μέσα στη συνέλευση και που ακόμα αδυνατούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη με τα δίδακτρα και τις απαλλαγές φέτος. Την απορία που διατύπωσαν τόσο ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ, όσο και ο tsikitsanga και που μάλλον ακόμα και εσείς οι ίδιοι δυσκολεύεστε να μας λύσετε. Επίσης, το πώς γίνεται πέρυσι με 500 ευρώ δίδακτρα το εξάμηνο να δόθηκαν κανονικά απαλλαγές, ενώ φέτος, με 480 ευρώ δίδακτρα (δηλαδή 20 ολόκληρα ευρώ λιγότερα!!) δεν δίνονται απαλλαγές, παρά μόνο "στους φοιτητές που προσφέρουν έργο στο τμήμα". Μάλλον λοιπόν αυτοί που καλούνται να μαντέψουν, και μάλιστα πάνω σε αρκετά θέματα, είναι οι φοιτητές και όχι το Δ.Σ.!

Admin είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑ 30%...ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ;;ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Kαι επιλεκτική ανάρτηση σχολίων? Μια χαρά πάμε. Συνεχίστε έτσι!

George Vasilopoulos είπε...

"Είναι ξεκάθαρο ότι οι Φυσικοί έχουν έκπτωση 30% επί του μειωμένου ποσού των 500Ε. Γιατί λοιπόν, συμβαίνει αυτό ; "
Ένα απλό copy/paste έκανα απο προηγούμενη ανάρτησή μου. Γιατι εμείς έχουμε έκπτωση 20% από τα 600 και οι Φυσικοί 30% από τα "κομμένα" 500. Αν κι αυτή τη φορά (4η αν δεν χάνω το μέτρημα) πιστεύω ότι δεν γίνεται κατανοητή η ερώτηση, αφού δεν προσθέτω κάτι καινούριο.. Απλά επαναλαμβάνω, χωρίς αποτέλεσμα.
Επειδή, όμως, είναι δημόσιος διάλογος, ο καθένας (όπως είχατε πεί κι εσείς) βγάζει τα συμπεράσματά του.
Ευχαριστώ πολύ και ..δεν θέλω να μου τσαντίζεστε !!! Δεν σας έχω κάνει κάτι περισσότερο από μια απλή ερώτηση. Εγω θα έπρεπε να αγανακτώ που με αναγκάζετε να επαναλαμβάνω μια απλή ερώτηση, λες και υστερούμε διανοητικά.
Δεν πρόκειται να αναφερθω ξανα στο συγκεκριμένο ερώτημα.