Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να δημοσιευτούν εργασίες τους στο επιστημονικό Περιοδικό ’’ Εκπαίδευση και Επιστήμη ‘’.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό, ‘’Εκπαίδευση και Επιστήμη ‘’, εκδίδεται από το Σύλλογο μεταπτυχιακών φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και έχει ως στόχο την παροχή έγκυρης και σύγχρονης γνώσης, αναφορικά με τις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στο περιοδικό δημοσιεύονται ερευνητικές μελέτες, από τον ευρύτερο χώρο των παιδαγωγικών επιστημών, θεωρητικές μελέτες ευρύτερου παιδαγωγικού προβληματισμού, εφαρμογές νέων τεχνολογιών στο χώρο της εκπαίδευσης, επιστημολογικές-μεθοδολογικές προσεγγίσεις, άρθρα που άπτονται της ευελιξίας και της διαχείρισης της καινοτομίας της γνώσης από μεταπτυχιακούς φοιτητές α’ και β’ κύκλου του Τμήματός μας και όχι μόνο.

Οι υπό δημοσίευση εργασίες, θα πρέπει να αποστέλλονται σε δύο αντίτυπα. Το ένα αντίτυπο, θα αναγράφει τα στοιχεία του συγγραφέα, αμέσως μετά τον τίτλο (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), ενώ στο άλλο αντίτυπο θα πρέπει να παραλείπονται τα προσωπικά στοιχεία του συγγραφέα, γιατί θα αποστέλλεται σε κριτές, οι οποίοι θα αποφαίνονται για το εάν είναι κατάλληλο προς δημοσίευση.

Το πλήρες κείμενο, θα πρέπει να είναι γραμμένο στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα σε word for windows (έκδοσης όχι παλαιότερης από word 97) και αμέσως μετά τη βιβλιογραφία να συνοδεύεται από δύο περιλήψεις ( μία στην ελληνική γλώσσα και μία ή στην αγγλική, ή τη γαλλική, ή τη γερμανική γλώσσα). Η καθεμία από τις περιλήψεις δε θα υπερβαίνει τις 100 λέξεις , στο τέλος δε, ο συγγραφέας θα ορίζει 5 κεντρικές έννοιες, λέξεις-κλειδιά, που θα χρησιμοποιεί στο άρθρο του.

Η έκταση του κειμένου, δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις είκοσι 20 σελίδες δακτυλογραφημένες, εφόσον πρόκειται για ερευνητική μελέτη, ή τις δεκαπέντε 15 σελίδες, εφόσον πρόκειται για θεωρητική μελέτη
(Α4 με περιθώριο 2 εκατοστά πάνω-κάτω και 2, 4 εκατοστά δεξιά-αριστερά, γραμμένες σε times new roman/ 12 στιγμών, με 1, 5 διάστιχο), συμπεριλαμβανομένων των πινάκων, εικόνων, διαγραμμάτων και της βιβλιογραφίας. Το κείμενο, θα είναι πλήρως στοιχισμένο, εκτός του τίτλου και των στοιχείων του συγγραφέα, τα οποία θα είναι στοιχισμένα στο κέντρο σε times new roman/ 14 στιγμών. Όταν ο συγγραφέας χρησιμοποιεί σχεδιαγράμματα ή πίνακες.

Πληροφορίες για τις παραπομπές βλέπετε παρακάτω.


Οι εργασίες σας θα αποστέλλονται στο mail : alexasagr@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: